İletişim

İç Hastalıkları

(Büyük Klinik Staj - 10 hafta)

Süpervizör: Dr. Öğr. Üy. Mevlüt Hakan Göktepe (Dahili Tıp Bilimleri, İç Hastalıkları Anabilim Dalı)

Genel Bilgiler UÇEP2020 Yeterlikleri Eğitim Bilgileri Klinik Semptom/Bulgu/Durum Çekirdek Hast./Klinik Problem Temel Hekimlik Uygulamaları

AMAÇ

İç Hastalıkları stajı sonunda dönem IV öğrencileri; Çekirdek Eğitim Programında belirtilen öğrenim hedefleri göz önünde bulundurularak; sindirim sistemi hastalıkları, endokrin sistem ve metabolizma hastalıkları, kalp hastalıkları, akciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, kan hastalıkları, kanser, enfeksiyon hastalıkları, romatizmal ve allerjik hastalıklar, yaşlı hasta grubunun önemli, sık görülen ve acil müdahale gerektirebilecek temel dahili hastalıkları ile ilgili eğitim alarak bu hastalıkların ön tanısını veya tanısını koyabilecek, birinci basamak düzeyinde tedavisini, acil müdahaleleri yapabilecek ve gerekli durumda hastayı uzmanına gönderebilecektir.


GENEL BİLGİLER ve KURALLAR

On haftalık staj süresince iç hastalıkları anabilim dalındaki öğretim üyeleri tarafından dönem IV öğrencilerine hem teorik dersler hem de pratik uygulama dersleri verilir. İç hastalıkları stajında dönem IV öğrencilerine verilen teorik dersler amfide verilir. Pratik uygulama dersleri ise Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç hastalıkları servis ve polikliniklerinde hasta başı eğitimi (klinik beceri, olguya dayalı eğitim ) olarak uygulanır.
Öğrencilere semiyoloji dersleri (baş-boyun muayenesi, kardiyovasküler sistem muayenesi, solunum sistemi muayenesi, batın muayenesi, nörolojik muayene) öğretim elemanlarımız tarafından klinik uygulama saatlerinde verilmektedir. Yine klinik uygulamada her gün sabah 8.00-12.00 saatleri arası o günün öğretim elemanı ile vizit ve hasta başı eğitim yapılır.
Her hafta çarşamba ve perşembe günleri birer saat makale ve seminer derslerine öğrencilerimiz dahil edilir.
Her öğrencinin rotasyon şeklinde iç hastalıklarına bağlı ana dal ve yan dal poliklinik ve kliniklerinde birer hafta görev verilir. Staj süresince öğrencilerden beklentiler, hem teorik hem de pratik uygulama derslerine yüksek oranında katılımın sağlanmasıdır. Staj süresince o öğrenciden sorumlu öğretim üyesi tarafından stajyer karnesi doldurulur. Staj programının son gününde öğrencilerden sözlü ve yazılı olarak yapılandırılmış bir form ile geri bildirim alınır. Uygulama ve teorik ders devam çizelgesi ayrı olarak değerlendirilir ve her biri için %20’yi aşmayacak şekilde devam zorunludur. Devamsızlık oranı %20’i aşan öğrenci stajı tekrar etmek zorundadır.
İç Hastalıkları stajı çalışma alanları;
-İç Hastalıklarına bağlı servisler: Anamnez alma, fizik muayene yapma, tetkik isteme ve sonuçlarını değerlendirme uygulamaları yapılmaktadır. Hasta başı vizitlerinde hasta sunma, temel dahili hastalıkları ve serviste yatan hastalara yönelik konuları tartışma uygulamaları yapılmaktadır.
-Poliklinik: Hasta anamnezi alma, dahili hasta muayenesi görme-uygulama, kan basıncı ve kan şekeri ölçme, sık dahili hastalıkların reçetesini görme-yazma uygulamaları yapılmaktadır.
-Dönem IV derslik: Teorik dersleri anlatma, makale ve seminer konularını anlatma, olgu sunumları ve tartışmaları için bu alan kullanır.


KLİNİK STAJ ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Adem Küçük

Prof. Dr. Ali Demir

Prof. Dr. Feridun Karakurt

Prof. Dr. Halil Zeki Tonbul

Prof. Dr. Kültigin Türkmen

Prof. Dr. Mehmet Artaç

Prof. Dr. Mehmet Asıl

Prof. Dr. Murat Bıyık

Prof. Dr. Mustafa Kulaksızoğlu

Prof. Dr. Nedim Yılmaz Selçuk

Prof. Dr. Özcan Çeneli

Prof. Dr. Recep Tunç

Prof. Dr. Şevket Arslan

Doç. Dr. Atakan Tekinalp

Doç. Dr. İsmail Baloğlu

Doç. Dr. Melek Karakurt Eryılmaz

Doç. Dr. Melia Karaköse

Doç. Dr. Muharrem Keskin

Doç. Dr. Murat Araz

Dr. Öğr. Üy. Cahit Uçar

Dr. Öğr. Üy. Fatih Çölkesen

Dr. Öğr. Üy. Hilal Akay Çizmecioğlu

Dr. Öğr. Üy. Mevlüt Hakan Göktepe

Dr. Öğr. Üy. Muhammet Kocabaş

Dr. Öğr. Üy. Ramazan Dertli


EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Anatomi Maket ve Kadavra Laboratuvarı


DERS SAATİ SAYILARI



© 2021-2024 NEÜ Tıp Fakültesi