İletişim

Üroloji

(Küçük Klinik Staj - 2 hafta)

Süpervizör: Doç. Dr. Arif Aydın (Cerrahi Tıp Bilimleri, Üroloji Anabilim Dalı)

Genel Bilgiler UÇEP2020 Yeterlikleri Eğitim Bilgileri Klinik Semptom/Bulgu/Durum Çekirdek Hast./Klinik Problem Temel Hekimlik Uygulamaları

AMAÇ

Bu staj ile öğrencilere, birinci basamak düzeyinde erkek ve kadın ürogenital sistemi ile ilgili durumlara ve hastalıklara yönelik anamnez alma, fizik muayene yapma, gerekli tetkikleri isteme ve yorumlama, sağlık problemlerini tanıma, tedavi edebilme, acil ürolojik sorunlara yaklaşım ve gereken durumlarda gerekli ön işlemleri yaparak uzmana yönlendirebilme bilgi ve becerisi kazandırmak amaçlanmıştır.


GENEL BİLGİLER ve KURALLAR

Üroloji Stajı süresi iki haftadır. İki haftalık program süresi içinde sık görülen ürolojik sorunların tanıları ve tedavileri hakkında detaylı bilgiler verilmektedir. Bu süre boyunca hedeflenen yeterlikleri kazandırmak üzere, programda teorik dersler, hasta başı eğitim, poliklinik uygulamaları, klinik beceri uygulamaları, serbest çalışma saatleri yer almaktadır. Öğrencilerin staja devamları şarttır. Derslerin %20’sinden fazla devamsızlığı olan öğrenciler stajı tekrar ederler.
Öğrencilere, Üroloji stajlarının birinci gününde üroloji servis çalışma düzeni, görev ve sorumlulukları konusunda bir oryantasyon programı düzenlenir. Öğrenciler staj süresince Öğretim Üyesi sayısına göre bölünerek, aşağıda belirtilen alanlarda eğitim alırlar: - Üroloji Servisi: Anamnez alma, fizik muayene yapma, tetkik isteme ve sonuçlarını değerlendirme uygulamaları yapılmaktadır. Hasta başı vizitlerinde hasta sunma, temel ürolojik hastalıkları ve serviste yatan hastalara yönelik konuları tartışma uygulamaları yapılmaktadır.
- Ameliyathane: Ürolojik ameliyatları izleme, sonda takma uygulamaları yapılmaktadır.
- Poliklinik: Hasta anamnezi alma, genitoüriner sistem muayenesi görme- uygulama, sonda takma, sık ürolojik hastalıkların reçetesini görme- yazma uygulamaları yapılmaktadır.
- Ürodinami-Sistoskopi: Üroflowmetri ve ürodinami izleme-değerlendirme, sistoskopi gözleme uygulamaları yapılmaktadır.
- Taş kırma (ESWL): ESWL işlemini izleme ve taşların ameliyatsız kırma yöntemini gözleme uygulamaları yapılmaktadır.
Her sabah vizit olup tüm asistan ve uygun öğretim üyeleri katılımı ile tüm hastalar dolaşılıp, hasta başında değerlendirmeler yapılmaktadır.


KLİNİK STAJ ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Mehmet Balasar

Prof. Dr. Mehmet Mesut Pişkin

Prof. Dr. Selçuk Güven

Doç. Dr. Arif Aydın

Doç. Dr. Mehmet Giray Sönmez

Doç. Dr. Yunus Emre Göger

Dr. Öğr. Üy. Hakan Hakkı Taşkapu


EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Anatomi Maket ve Kadavra Laboratuvarı


DERS SAATİ SAYILARI



© 2021-2024 NEÜ Tıp Fakültesi