İletişim

Kadın Hastalıkları ve Doğum

(Büyük Klinik Staj - 6 hafta)

Süpervizör: Dr. Öğr. Üy. Fatma Kılıç (Cerrahi Tıp Bilimleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı)

Genel Bilgiler UÇEP2020 Yeterlikleri Eğitim Bilgileri Klinik Semptom/Bulgu/Durum Çekirdek Hast./Klinik Problem Temel Hekimlik Uygulamaları

AMAÇ

Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (UÇEP) çerçevesinde kadın hastalıkları, doğum ve üreme sağlığı alanında koruyucu hizmetler ve hastalıkların etiyoloji tanı ve tedavisi ile ilgili bilgi, beceri ve bunu tamamlayan tutumları kazandırarak birinci basamak sağlık hizmeti sırasında bu sorunların tanı ve tedavisini gerçekleştirmek, aynı zamanda kadın hastalıkları ve doğum alanındaki acil durumlarda genel hekimlik yönünden tedavisini uygulayabilen, ileri tetkik gerektiren durumlarda ilgili merkezlere yönlendiren, bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış, mesleğini etik kuralları ve güncel hekimlik yaklaşımlarını gözeterek uygulayan hekimler yetiştirmektir.


GENEL BİLGİLER ve KURALLAR

Stajda devamlılık Fakültemiz Eğitim Öğretim ve Sınav yönergesi ile belirlenmiştir. Sınav yazılı ve sözlü sınav şeklindedir. Pratiklerde öğrenci karnesi uygulaması yapılmaktadır ve sınav öncesi teslimi zorunludur. Sekiz hafta sürecek olan kadın hastalıkları ve doğum stajı; servis (Kadın Hastalıkları ve Doğum servisi, ameliyathane ve doğumhane), poliklinik (Jinekolojik Onkoloji Polikliniği, Jinekoloji ve Gebe Polikliniği, NST odası ve Öğretim Üyesi Poliklinikleri) rotasyonlarından oluşmaktadır. Ayaktan yapılan jinekolojik ve obstetrik müdahaleler, anestezi altında yapılan müdahaleler görülecektir. Eğitim seminerler, küçük gurup çalışmaları, doğum salonunda doğum izlenmesi, ameliyathanede sezaryen ve jinekolojik operasyonların izlenmesi ile yürütülecektir. Öğrencilere, Kadın Hastalıkları ve Doğum stajının ilk gününde stajın program ve işleyişi, ölçme değerlendirme yöntemleri, genel çalışma düzen ve kuralları, görev ve sorumlulukları konusunda bilgilendirme ve çalışma alanlarının gezerek tanıtımı, çalışma guruplarının dağıtımı ile ilgili bir oryantasyon programı düzenlenir. Staj programının son gününde öğrencilerden alınan geri bildirimler öğrenci ve öğretim üyeleri ile birlikte değerlendirilir. Öğretim üyeleri tarafından yapılan vizitlere her öğrencinin aktif olarak katılımı sağlanacaktır. Öğrenciler gruplara ayrılarak rotasyon ile tüm birimlere katılımı sağlanacaktır.


KLİNİK STAJ ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Ali Acar

Prof. Dr. Kazım Gezginç

Doç. Dr. Jule Eriç Horasanlı

Dr. Öğr. Üy. Emine Türen Demir

Dr. Öğr. Üy. Fatma Kılıç

Dr. Öğr. Üy. Hasan Energin


EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Anatomi Maket ve Kadavra Laboratuvarı


DERS SAATİ SAYILARI



© 2021-2024 NEÜ Tıp Fakültesi