İletişim

Nöroloji

(Küçük Klinik Staj - 2 hafta)

Süpervizör: Dr. Öğr. Üy. Mustafa Altaş (Dahili Tıp Bilimleri, Nöroloji Anabilim Dalı)

Genel Bilgiler UÇEP2020 Yeterlikleri Eğitim Bilgileri Klinik Semptom/Bulgu/Durum Çekirdek Hast./Klinik Problem Temel Hekimlik Uygulamaları

AMAÇ

Nöroloji Stajı’nın amacı öğrencilere nörolojik muayeneyi eksiksiz ve doğru şekilde yapabilme, elde edilen belirti ve bulguları değerlendirerek sık karşılaşılan sinir sistemi hastalıklarına pratisyen hekim düzeyinde tanı koyabilme, ilk basamak tedavileri düzenleyebilme ve hastaları doğru şekilde yönlendirebilme, nörolojik acillerinde hayat kurtarıcı olan ilk ve acil yardım müdahalelerini ve tedavilerini uygulayabilme bilgi ve becerisini kazandırmayı sağlamaktır.


GENEL BİLGİLER ve KURALLAR

Nöroloji Stajı süresi iki haftadır. İki haftalık program süresi içinde sık görülen hastalıkların tanıları ve tedavileri hakkında detaylı bilgiler verilmektedir. Bu süre boyunca hedeflenen yeterlikleri kazandırmak üzere, programda teorik dersler, Klinik Nörofizyoloji laboratuvarlarında eğitim, hasta başı muayene, poliklinik uygulamaları, klinik beceri uygulamaları, serbest çalışma saatleri yer almaktadır. Öğrencilerin staja devamları şarttır. Derslerin %20’sinden fazla devamsızlığı olan öğrenciler stajı tekrar ederler.
Öğrencilere, stajlarının birinci gününde servis çalışma düzeni, görev ve sorumlulukları konusunda bir oryantasyon programı düzenlenir. Staj süresince o öğrenciden sorumlu öğretim üyesi tarafından stajyer karnesi doldurulur.
Öğrenciler staj süresince 4 gruba bölünerek, haftalık ders programında klinik uygulama başlığı altında aşağıda belirtilen alanlarda eğitim alırlar:
- Nöroloji Servisi: Anamnez alma, fizik muayene yapma, tetkik isteme ve sonuçlarını değerlendirme uygulamaları yapılmaktadır. Hasta başı vizitlerinde hasta sunma, nörolojik muayene ve serviste yatan hastalara yönelik konuları tartışma uygulamaları yapılmaktadır.
- Poliklinik: Hasta anamnezi alma, nörolojik muayene, sık görülen nörolojik hastalıkların reçetesini görme-yazma uygulamaları yapılmaktadır.
- Klinik Nörofizyoloji Laboratuvarlarında Eğitim: Elektroensefalografi (EEG), Elektronöromiyografi (ENMG), laboratuvarlarında hasta izleme-değerlendirme, gözlemleme uygulamaları yapılmaktadır.
- Nöroloji Yoğun bakım-İnme Ünitesi: Anamnez alma, fizik muayene yapma, bilinci kapalı hastayı değerlendirme, tetkik isteme ve sonuçlarını değerlendirme uygulamaları yapılmaktadır. Hasta başı vizitlerinde hasta sunma, nörolojik muayene ve yoğun bakım ve inme ünitesinde yatan hastalara yönelik konuları tartışma uygulamaları yapılmaktadır.


KLİNİK STAJ ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Bülent Oğuz Genç

Prof. Dr. Emine Genç

Prof. Dr. Hasan Hüseyin Kozak

Prof. Dr. Osman Serhat Tokgöz

Doç. Dr. Ali Ulvi Uca

Dr. Öğr. Üy. Hasan Hüseyin Kır

Dr. Öğr. Üy. Mustafa Altaş


EĞİTİM BİRİMLERİ (EDUtoryumlar)

Edutorium Location
Anatomi Maket ve Kadavra Laboratuvarı


DERS SAATİ SAYILARI



© 2021-2024 NEÜ Tıp Fakültesi